Viralni hit: Snimljena borba risova na drvetu pred parenje

Izvor: B92, 30.Mar.2018, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viralni hit: Snimljena borba risova na drvetu pred parenje

Kanadski fotograf Amos Vibe zaustavio se na šumskom putu kako bi snimio neobičnu scenu: Ženka risa borila se sa neželjenim mužjakom na vrhu drveta.

Vibe je naveo da se u sredu vozio šumskim putem u kanadskoj saveznoj državi Alberta, kada je primetio dve divlje mačke na tri metra visokom drvetu.

"Kosa vam se digne na glavi, taj zvuk je parao uši. Zvučalo je kao da je ženka ubijena u grmlju”, izjavio je Vibe za magazin Edmonton.

Vibe, koji je snimak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavio na Fejsbuku, kaže da je došao da snimi ženku, a da se mužjak vratio dok je snimao.

"Trčeči se popeo uz drvo i ponovo pokušao da se pari s njom, ali je ženka ponovo počela da urla i brani se", izjavio je.

Mužjak je na kraju ipak odustao.

"Kada je sišao dole, samo je polako odšetao u suprotnom pravcu. Izgledao je kao da nije baš srećan”, dodao je Vibe.

Prema njegovim rečima, zabeleženi trenutak jedan je od najboljih u njegovom životu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.