Verdi

Izvor: B92, 02.Mar.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verdi

Ekskluzivni italijanski restoran u najstrožem centru, nalazi se na kraju jednog od terazijskih pasaža, sa pogledom na zgaslo Čumićevo sokače.

Adresa: Terazije 5

Telefon: 011/ 3222 - 401

E-mail: verdi@sbb.co.yu

Radno vreme restorana i kuhinje: od 12.00 do 23.00, nedeljom ne radi

Gradski prevoz: Autobus - 26, 31, 37; Trolejbus: 19, 21, 22, 29

Kartice: Visa, Visa Electron, MasterCard, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Maestro, Dina, Diners, American Express

Parking: prva zona

Muzika: evergreen, pop, italijanska

Jelovnik: na srpskom, engleskom i italijanskom jeziku

Osoblje govori: engleski jezik

Vrsta kuhinje: italijanska

Glavna jela: od 510 do 1.250 dinara

Rezervacija: poželjna

Prostorija za nepušače: da

Zakup: da

Enterijer je svetao i elegantan, uz prijatan izbor muzike u kojoj smo, pomalo neočekivano, čuli i "The Beatles" i "The Rolling Stones".

Na meniju je predstavljena celokupna ponuda italijanske kuhinje, od pasta do pica, preko mesnih specijaliteta do ribe, gde dominiraju morski primerci.

Goveđi carpaccio učinio nam se kao zanimljiv uvod, ali je meso bilo nekako vodeno i bez izražene arome, uz prijatnu pratnju listića parmezana i cherry paradajza.

Potaž od bundeve koji je usledio, imao je i miris, i ukus, i gustinu po meri.

Ostavivši hobotnicu i gambore za neki naredni put, kao i pice i nekoliko zanimljivih mesnih kombinacija, na preporuku odmerenog a stručnog osoblja odabrali smo pastu sa lososom i tikvicama i biftek u maslinovom ulju.

Oba jela su izdašna i količinom i kvalitetom. Kombinacija idealno skuvane testenine sa ribom i tikvicama donela je harmoničan sklad ukusa.

Sa druge strane, biftek sečen na režnjeve (meso odličnog kvaliteta, tako ispečeno da je središnji deo ružičast) poslužen je sa grilovanim povrćem u maslinovom ulju — naizgled jednostavan, ali vrlo efektan gastronomski doživljaj.

Mešavina zelenih salata sa radičem i rukolom donela je pravu dozu osveženja, a dodati parmezan pojačao je doživljaj.

Sa poduže liste poslastica odlučili smo se za preblagi tiramisu serviran u čaši, i veoma dobar, konzistentan krem karamel.

Vinska karta adekvatno prati domete i ponudu restorana, koji godinama održava kvalitet i renome. Jednom rečenicom: mesto diskretne elegancije, probrane klijentele i dobre kuhinje u samom centru prestonice.

Obrok za dvoje, bez vina, košta 4.000 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.