Vatikan: Papa nije lajkovao fotografiju oskudno obučene brazilske manekenke

Izvor: B92, 20.Nov.2020, 09:39

Vatikan: Papa nije lajkovao fotografiju oskudno obučene brazilske manekenke

Zvanični Vatikan zatražio je od Instagrama da pokrene istragu o tome kako je sa zvaničnog profila papa Franje lajkovana fotografija oskudno obučene brazilske manekenke Natalije Gariboto.

Kako prenosi Gardijan, radi se o fotografiji Gariboto u školskoj uniformi, koja je lajkovana sa papinog profila 13. novembra.

Narednog dana lajk je povučen.

Za ceo slučaj se saznalo kada je agencija za koju Gariboto radi Coy Co objavila fotografiju sa lajkom na svom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Instagramu, uz komentar da su dobili zvanični blagoslov pape.

Slučaj je prokomentarisala i Gariboto koja ima 2,4 miliona pratilaca rekavši da će "makar otići u raj".

Papin zvanični Instagram profil vodi tim sastavljen od nekoliko ljudi, a kako je portparol Svete stolice rekao Gardijanu, isključena je mogućnost da je slika lajkovana iz Vatikana i zatraženo je objašnjenje od Instagrama.

Papa Franju na Instagramu prati 7,4 miliona osoba.

Papa ima profil i na Tviteru gde ga prati 18,8 miliona korisnika te društvene mreže, a 2017. godine on je na na Tviteru bio najpopularniji svetski lider.

Kako se navodi, poglavar rimokatoličke crkve lično ne piše objave, ali ih odobrava i ne lajkuje ničije objave.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vatikan istražuje 'lajkanje' brazilske manekenke na papinom Instagram profilu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Nov.2020

Vatikan je rekao da istražuje slučaj nakon što je putem papinog službenog Instagram profila lajkana (like) fotografija oskudno odjevene brazilske manekenke. Nejasno je kada je na profilu lajkana fotografija Natalije Garibotto koja je nosila školsku uniformu. Ovu vijest mediji su prenijeli još...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.