VICE: Većina studenata zna nekoga ko je imao korist od korupcije

Izvor: B92, 09.Mar.2016, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VICE: Većina studenata zna nekoga ko je imao korist od korupcije

Kada kažemo "skoro svaki student poznaje nekoga ko je dobio šta je želeo korupcijom", mislimo na bukvalno skoro sve studente - na 80 odsto od ukupnog broja studenata koji su učestvovali u anketi Instituta za borbu protiv korupcije, a koji su odgovorili potvrdno na ovo pitanje.

Institut za borbu protiv korupcije, nevladino udruženje iz Novog Sada, prošle godine su osnovali sami studenti i mladi profesionalci.

Oni su nedavno započeli istraživanje o svesti mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o korupciji na ulicama Novog Sada, a kasnije su anketu postavili i na svoj sajt, tako da su se ispitanicima iz Vojvodine pridružili i studenti iz svih krajeva Srbije.

Više o tome pročitajte na Vice.com.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.