Uvedene brutalne kazne za vlasnike pasa koji laju: To je previše, stvarno je previše...

Izvor: B92, 21.Maj.2023, 09:51

Uvedene brutalne kazne za vlasnike pasa koji laju: "To je previše, stvarno je previše..."

Popularni park za pse u Montrealu zabranio je lajanje pasa, a vlasnici bi za prekršaj mogli biti kažnjeni do 2.000 kanadskih dolara ili 1.375 evra.

Meštani su bili šokirani kada su u parku za pse na raskrsnici Bulevara Žan Talon i Provanše u kvartu Sen Leonard u Montrealu videli natpis da njihovim ljubimcima nije dozvoljeno da laju. A ako to urade, kazna je od 500 do 2000 kanadskih dolara.

"To je previše, stvarno je previše. Znam da lajanje pasa plaši neke ljude, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali to nije fer", rekla je vlasnica psa Melani Ričer za CTV News.

Portparol opštine Saint-Leonard kaže da su preduzeli ovaj korak kako bi smanjili neprijatnosti koje doživljavaju ljudi koji žive u komšiluku gde se nalazi park za pse.

Prošle godine, Gradsko veće Atlante usvojilo je novu uredbu kojom se vlasnicima kućnih ljubimaca kažnjava 150 dolara (139 evra) ako njihov pas laje duže od 10 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.