Utvrđen manjak droge iz »Kanona«

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Dec.2014, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđen manjak droge iz »Kanona«

BANJALUKA - Vještačenjem paketa i vreća zaplijenjenih od Miroljuba Jezdimira tokom akcije "Kanon" utvrđena je manja gramaža droge od one koja je vaganjem ustanovljena nakon hapšenja.

Ovaj podatak je u petak iznijela Jelena Janković, vještak hemijsko-biološke struke pred Okružnim sudom, a kao svjedok tužilaštva u postupku protiv suspendovanih inspektora CJB Banjaluka.

Prema optužnici, inspektorima Srđanu Raduloviću, Ognjenu Stijaku i Marku Kovačeviću se pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << trgovine drogom na teret stavlja i to da su ukrali oko tri kilograma droge zaplijenjene u spomenutoj akciji. Jankovićeva je kazala da je vještačila šest omota suve marihuane i 24 vreće sirove i trule biljne materije. Čitajući zabilješke koje je pravila tokom vaganja i analize ove droge kazala je da je na omotu jedan, gdje se nalazila suva marihuana, bila cifra od tri kilograma, a da je njihovim mjerenjem utvrđena manja težina, odnosno 1,895 kilograma. Ista razlika je utvrđena i na omotu 12, sa sirovom marihuanom, gdje je prvobitno vaganje pokazalo da se u njemu nalazi 9,7 kilograma, dok je drugo pokazalo 1,105 manje. I u ostalim omotima nisu se podudarale cifre.

"Ne mogu se tačno izjasniti koliko je ova biljna materija u omotima izgubila stajanjem jer njeno kaliranje zavisi od mnogobrojnih faktora", kazala je Jankovićeva.

Odbrana je prigovorila nalazu jer Jankovićeva nije precizno rekla koliko droga gubi na težini stajanjem, a uz to nije ni vještačila u ovom predmetu. Optuženom Stijaku koji je privremeno prebačen u KPZ Bijeljina odobren je kontakt sa porodicom i advokatom, što je do petka bilo suprotno. Zbog prebacivanja rodbina Stijaka ranije je kazala da je on počeo sa štrajkom glađu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.