Uticaj televizije na (preranu) seksualnost tinejdžera

Izvor: S media, 15.Maj.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uticaj televizije na (preranu) seksualnost tinejdžera

Najnovija istraživanja su pokazala da tinejdžerke, koje gledaju serije i filmove sa seksualnim sadržajima, često prerano ostanu trudne i rade stvari kojima nisu dorasle.

Istraživanja su ukazala kako je trudnoća kod mladih devojaka u direktnoj korelaciji s gledanjem TV serija spornog sadržaja, prenosi Intimate Medicine.

Zbog televizije je sve više devojaka u drugom stanju

Američko istraživanje, koje su među tinejdžerima sproveli članovi jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << neprofitne organizacije, došlo je do zaključka da TV serije sa seksualnim sadržajima imaju vrlo snažan uticaj na seksualnost američke omladine. Štaviše, među mladim mamicama skoro su sve one koje su redovno gledale serije sa spornim sadržajima i počele da ih kopiraju u svom stvarnom životu. Problem tih serija nalazi se u činjenici da se seksualnost ne prezentuje u smislu upozorenja na negativne posledice, već kao zgodan seksi događaj u kome, naravno, akteri TV serije beskrajno uživaju i nemaju nikakvih problema, pa ni u slučaju neželjene trudnoće.

Muzika čini mlade depresivnim

Zabavite decu bez televizije

Tinejdžeri izbegavaju mleko i time ugrožavaju zdravlje

Omladina uči gledanjem televizije

Ekipa, koja je među tinejdžerima, u dobu od 13 do 17 godina, sprovela spomenuto istraživanje, uverena je kako tinejdžeri mnoge životno važne stvari uči upravo iz televizijskih serija koje često pružaju sasvim pogrešne predstave. Naravno, roditelji o tome ne vode računa i svojim tinejdžerima dozvoljavaju da gledaju razne televizijske serije, što znači da prave veliku grešku, koja njihovo dete može koštati mnogočega u životu koji je pred njim. Posebno ako se radi o preranoj trudnoći, koja će devojčin život preokrenuti naglavačke.

I filmovi mogu predstavljati opasnost

Roditelji bi trebalo da budu vrlo oprezni i kad odabiraju film koji njihov tinejdžer ima nameru da gleda zajedno sa svojim prijateljima. Iako se radi o, recimo, komediji njen sadržaj može biti prepun seksa, što će o celoj stvari dati pogrešnu sliku, a tinejdžere pozvati na oponašanje. Samo se prisetite filma "Američka pita", koji su obožavali mladi širom sveta, a koji jednostavno poziva na oponašanje, dok su roditelji bili uvereni kako se ne radi ni o čemu štetnom.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Uticaj televizije na (preranu) seksualnost tinejdžera

Izvor: medio.rs, 15.Maj.2011

Najnovija istraživanja su pokazala da tinejdžerke, koje gledaju serije i filmove sa seksualnim sadržajima, često prerano ostanu trudne i rade stvari kojima nisu dorasle.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.