Uskoro zabrana psovanja u Kaliforniji?

Izvor: B92, 01.Mar.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro zabrana psovanja u Kaliforniji?

Stanovnici Kalifornije ubuduće će morati da paze kako se izražavaju nakon odluke kalifornijskog parlamenta da usvoji rezoluciju kojom se zabranjuje psovanje.

Naime, kalifornijski parlament je pre nekoliko dana usvojio rezoluciju o zabrani psovanja u prvoj sedmici marta. Ukoliko taj dokument dobije podršku senata iduće sedmice, mera će odmah stupiti na snagu.

Uz rezoluciju ne ide nikakva zakonska prinudna mera i jedini cilj je da doprinese većoj harmoniji i povezanosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << među ljudima, izjavio je demokratski predstavnik Entoni Portantino, koautor teksta.

"Uvek sam se pitao zašto se naše ponašanje kada smo u društvu naše bake razlikuje od onog kada smo sami", rekao je on.

Kalifornija je prva američka savezna država koja namerava da uvede "sedmicu bez psovki". Ideja je inspirisana inicijativom jednog kalifornijskog tinejdžera koji je 2007. godine u svojoj gimnaziji osnovao "klub u kom se ne psuje", prenela je agencija AP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.