Usamljenost

Izvor: Domino Magazin, 03.Avg.2011, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usamljenost

Ubija kao cigarete ili alkohol

Naučnici sa Univerziteta Čikaho kažu da usamljenost škodi našem zdravlju. To ne bi bilo ništa neobično da oni nisu došli do zaključka da je ono štetno za zdravlje kao i pušenje ili alkoholizam.

Istraživanje je pokazalo da je dugoročna socijalna izolacija jednaka petnaestodnevnom konzumiranju cigareta ili odavanje alkoholu.

Otkriveno je da usamljenost može da dovede do raka, bolesti srca i demencije.

Psiholog >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << John Cacioppo kaže da osećaj usamljenosti i loše raspoloženje mogu uticati i na loš san, što ostavlja velike posledice na naš organizam.

"Sve više živimo u izolaciji. To se dešava zbog starosti i zbog toga što se ženimo kasnije i imamo manje dece. Nivo usamljenosti se sve više povećava", kaže Cacioppo.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.