Upoznajte majku koja ruši stereotipe

Izvor: B92, 16.Feb.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte majku koja ruši stereotipe

Čini se da je unutar Evropskog parlamenta svaki dan „dovedi svoje dete na posao dan". Jedna od retkih osoba koja ovo pravilo koristi jeste Licia Ronzuli, koja čini se iz dana u dan ruši određene predrasude o tome šta je uloga majke u društvu.

Licia je jedna od retkih žena koja je uspela da pomiri dve naizgled nepomirive stvari, ona je uspešna političarka, ali i predana majka.

Sednica u Strazburu pokazala je kako žena može profesionalno raditi svoj posao, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i biti majka u isto vreme.

Licia je tokom sednice predstavljala pravi primer majčinstva, ali to je nije sprečavalo da glasa za određene predloge, održi govor prisutnima, proverava svoju poštu i brine o svojoj kćerki koja je sedela u njenom krilu.

Licia Rizoli član je Komisije za čovekovu okolinu,, zdravlje i bezbednost u Strazburu a pre toga je radila kako medicinska sestra u Milanu i Bangladešu, pre nego što je postala direktor bolnice a kasnije i političar.

Više fotografija Licie i njene kćerke sa konferencije pogledajte u našoj Galeriji

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jedna neobična mama

Izvor: Radio 021, 16.Feb.2012

Čini se da je unutar Evropskog parlamenta svaki dan "dovedi svoje dete na posao dan". Jedna od retkih osoba koja ovo pravilo koristi jeste Licia Ronzuli, koja čini se iz dana u dan ruši određene predrasude o tome šta je uloga majke u društvu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.