Umro tvorac Sunđer Boba

Izvor: B92, 27.Nov.2018, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro tvorac Sunđer Boba

Stiven Hilenberg (Stephen Hillenburg), kreator serije crtanih filmova Sunđer Bob Kockalone, umro je u 58. godini.

To je objavila televizijska mreža Nikelodeon (Nickelodeon), koja je premijerno emitovala popularni crtani.

Hilenberg je umro u ponedeljak od Lu Gerigove bolesti, poznate i kao ALS (amiotrofična lateralna skleroza). Bolest mu je dijagnostikovana u martu 2017. godine.

Stiven Hilenburg je bio biolog, animator, režiser, pisac i umetnik, ali najpoznatiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po crtanom Sunđer Bob Kockalone, koji je premijerno izveden 1999. godine i do sada je emitovano 225 epizoda. Na osnovu njega su pravljeni filmovi i Brodvej predstava. Taj crtani je postao svetski fenomen, preveden na 25 jezika i gledan na televizijama u 170 zemalja.

Hilenberg je bio rođen 21. avgusta 1961, odrastao je u Kaliforniji, a animiranu seriju koja ga je proslavila počeo je da razvija 1996. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.