Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2016, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulica poljupca: Čuva sjećanje na tragičnu ljubavnu priču (FOTO)

Jedan od najpopularnijih prolaza na planeti i, svakako, dragocjena turistička atrakcija u Meksiku, čuva sećanje na jednu tragičnu ljubavnu priču.

Ušuškan iza Los Anđeles Plaze, uski prolaz između zgrada poznat kao “Ulica poljupca” ne razlikuje se previše od ostalih uskih ulica u gradu.

To je jedan nagnuti prolaz koji ima mjesta za jedno ili dvoje ljudi koji stoje rame uz rame, između narandžastih zgrada s obeju strana. Iznad glava >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su prozori sa šalonima i saksijice sa cvijećem, koji doprinose jedinstvenoj atmosferi koja vlada u ovom prolazu.

Međutim, nije interesantna atmosfera razlog za to što redovi turista često stoje na ulici pored ovog kutka i strpljivo čekaju priliku da se u njemu poljube.

Iza svega toga postoji priča o dvoje mladih – „Romeu i Juliji iz Gvanahuata“.

Prema lokalnoj legendi, jedna imućna porodica živjela je u jednoj od zgrada koje okružuju ulicu. Njihova kćerka, čiji je prozor gledao na ulicu, zaljubila se u mladića koji je stanovao sa suprotne strane ulice.

Mladić je iznajmio sobu u zgradi prekoputa njene, a njegov prozor bio je nasuprot njenom. Oni su se tajno nalazili i ljubili u uskoj uličici.

Istinita ili ne, ova tragična priča je zauvijek promijenila sudbinu ovog djela Gvanahuata i od običnog uskog prolaza u tipičnom meksičkom naselju učinila ga popularnom turističkom destinacijom.

Danas se na mjestu za koje se vjeruje da je bila soba glavne junakinje ove priče nalazi prodavnica sa suvenirima, a turisti kače ljubavne katance na šipke od balkona...

(NN/nationalgeographic.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.