Ukusi vrelog Meksika u restoranu Zapata

Izvor: NaDlanu.com, 16.Jan.2013, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukusi vrelog Meksika u restoranu Zapata

Meksički restoran koji nosi ime slavnog revolucionara Emilijana Zapate nalazi se u mirnoj uličici u blizini Vukovog spomenika. Uz tradicionalne specijalitete najsevernije zemlje Latinske Amerike u predivnom ambijentu restorana osetićete i atmosferu ove intrigantne zemlje.

Enerijer je u skladu sa burnom meksičkom istorijom, ispunjen jakim, živopisnim bojama među kojima je crvena dominantna. Raznobojni kolorit učiniće vam vreme koje ovde provedete prijatnim i opuštenim. Zidovi restorana predstavljaju malu galeriju fotografija čuvenog Zapate, a oni koji žele da saznaju način na koji se pravi popularna tekila mogu da pročitaju uramljeni recept koji govori koliki je značaj ovog pića.Meksička kuhinja je poznata po mnogobrojnim začinima i jakim ukusima. Osnovni sastojci su kukuruz, pirinač, pasulj i avokado koji se stavlja u skoro svako jelo. Saznali smo i da je predrasuda da meksička hrana izaziva "požar u stomaku" . Ukoliko želite da nešto bude zaista ljuto dovoljno je samo da zatražite. Možda da započnete sa blažom varijantom, što je sigurno, sigurno! Preporučujemo vam jelo Enchilada Pollo Con Queso koje se priprema sa piletinom, dimljenim kačkavaljem, tortiljom, dinstanim pečurkama, sitno seckanom zelenom salatom uz dodatak salasa picante sosa i nachosa. Odličan je izbor kada baš i niste previše gladni. Uz ove specijalitete najbolje ide pivo ili belo vino, a tekila je obavezna, da duh Meksika bude autentičan. Na meniju su i "salsas" i "entradas", odnosno različite vrste predjela, kao što su Guacamole, meksički pasulj, bogate salate koje mogu da budu i glavno jelo za one koji nisu mnogo gladni.Posebno je interestna karta pića, urađena tako da podseća na list starih novina. Osim raznovrsnih koktela, alkoholnih pića sadrži i zanimljive priče, kao malo pre pomenutu o nastanku tekile, margarite, dobrim cigarama, tako da dok čekate opijeni raznoraznim mirisima možete i da saznate zanimljive detalje iz bogate tradicije Meksika.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Preporuka: Na doručak u Zapatu Ciudad

Izvor: NaDlanu.com, 16.Jan.2013

U samom centru grada u ulici Vuka Karadžića, ušuškao se restoran koji će zadovoljiti i one najprobljivije gurmane. ..Svi već dobro znamo da je doručak najbitniji deo dana jer sprema dušu i telo da izdrže sve one izazove koji ih očekuju. Pa zašto onda da ne učinite uslugu svom organizmi...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.