Uhapšen zbog krađe auta: U vozilu krio zvečarku, viski i uranijum

Izvor: B92, 13.Jul.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog krađe auta: U vozilu krio zvečarku, viski i uranijum

Policija je u američkoj saveznoj državi Oklahomi uhapsila dve osobe zbog krađe vozila u kojem su pronađeni zmija zvečarka, otvorena flaša viskija, štap niskoradioaktivnog uranijuma i pištolj.

Policija je Stivena Dženingsa zaustavila nakon što je otkriveno da mu je registracija istekla. Dženings je bio za volanom crnog "ford eksplorera", a prilikom kontrole policajci su otkrili da vozi bez dozvole.

Dženings je optužen za posedovanje ukradenog vozila, prevoz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvorene flaše alkohola, što je nezakonito u Oklahomi, kao i za vožnju bez dozvole.

Njegova saputnica, Rejčel Riviera, takođe je uhapšena nakon što je policija utvrdila da je ranije osuđivana. Prilikom dalje pretrage vozila, policajci su pronašli terarijum, a u njemu jednu od najopasnijih vrsta zvečarki u Severnoj Americi, a pored nje štap uranijuma.

Na lice mesta pozvane su nadležne službe za opasne materije, ali Dženings nije optužen za nelegalno posedovanje radioaktivnog materijala, jer je uranijum niske radioaktivnosti i može da se kupi na sajtovima kao što je "Amazon".

Dženings se našalio sa policajcima da želi da uzgaja "super zmije", a potom je objasnio da živi od sakupljanja sekundarnih sirovina i da je uranijum pronašao u jednom dozimetru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Policija zaustavila auto u rutinskoj kontroli, pa OSTALI U ŠOKU: Zvečarka, viski, pištolj i URANIJUM, a objašnjenje vozača ih je tek ostavilo bez reči

Izvor: Blic, 13.Jul.2019

Policija je nakon isključivanja jednog vozila iz saobraćaja, lišila slobode vozača i suvozača zbog više prekršaja, među kojima se nalaze i posedovanje zmije otrovnice, ali i određene količine uranijuma, koji su kod sebe imali, kako su rekli, zbog namere da stvore super zmiju!

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.