Uginuo oktopod Paul

Izvor: B92, 26.Okt.2010, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uginuo oktopod Paul

Hobotnica koja je stekla slavu zbog nepogrešivog predviđanja ishoda fudbalskih utakmica na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, uginula je u svom akvarijumu u Nemačkoj.

"Osoblje i uprava centra 'Oberhauzen Si Lajf' skrhani su saznanjem da je vidoviti oktopod Paul, koji je postigao svetsku slavu, uginuo u trećoj godini života tokom noći između 25. i 26. oktobra ”, saopšteno je iz akvarijuma.

"Paul je zadivio svet tačnim predviđanjima svih pobeda nemačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tima tokom Svetskog prvenstva, a zatim i u finalima. Zbog uspeha je postao veća senzacija od samog Svetskog kupa... Svi smo ga mnogo zavoleli i bolno će nam nedostajati”, rekao je menadžer "Si Lajfa” Štefan Porvol.

Oktopod je bio bolji od svih sportskih prognoza Svetskog kupa tačno predviđajući svih osam utakmica, uključujući i pobedu Španije nad Holandijom rezultatom 1:0 u finalu.

Tokom prognoziranja, proroku su nuđene po dve kutije uronjene u slanu vodu njegovog bazena, a u svakoj od njih nalazila se dagnja i zastavica reprezentacije. Naočigled ogromnog broja reportera, Paul je birao kutiju, otvarao poklopac i častio se ukusnom dagnjom, a obeležja su ukazivala na to koji tim će pobediti.

Paulovo telo čuva se u hladnjači akvarijuma dok uprava ne odluči kako će se "na pravi način oprostiti od čuvenog proroka”. Ipak, Paulovi fanovi ne treba da očajavaju. Akvarijum već uzgaja naslednika koji će se takođe zvati Paul (očigledno, po svom učitelju).

"Paulu ćemo najverovatnije odrediti malo grobno mesto u sklopu našeg prostora i podići mu skroman spomenik. Iako možda nekom deluje čudno, s obzirom na to da se pravi za morsko stvorenje, treba imati u vidu da je Paul postigao ogromnu popularnost tokom svog kratkog života i da je to najprikladnije što možemo da uradimo ”, rekao je Porvol.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.