Ublažite oticanje nogu tokom leta

Izvor: S media, 23.Jun.2010, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ublažite oticanje nogu tokom leta

Edemi i oticanja normalna su pojava u trudnoći. Ako pre niste imali problema s venama, neugodni simptomi otečenosti i nakupljanja vode posle porođaja će se povući. Ako ste, nažalost, među onima koje taj problem genetski prati pokušajte sa zlatnim pravlima protiv oticanja nogu.

* jedite uravnoteženo, ne smanjujte količinu soli u hrani ako inače ne preterujete sa soli. Pre se savetovalo trudnicama da pripaze na so u ishrani, no dokazano je da takva mera ne smanjuje pritisak >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << niti oticanje. U tom smislu nemojte sprovoditi nikakve dijete ili se koristiti dijureticima i slobodno jedite mnogo voća i povrća.

* pijte puno tečnosti. Iako biste mogli pomisliti da smanjenjem unosa tečnosti možete smanjiti oticanja, to se nikako ne preporučuje raditi. Paradoksalno, ali smanjenjem količine tečnosti više se vode zadržava u vašem telu.

* pripremite kupku s morskom soli kod kuće ako niste na moru. Temperatura kupke ne bi trebala prelaziti 37 stepeni te u nju uspite šaku soli. Sedite u kupki pola sata. Pritom možete lagano vežbati, gibati noge ili ih masirati u smeru od stopala prema kolenu.

* masirajte noge i time direktno pomozite otežanoj cirkulaciji. Za bolji kontakt ruke s kožom nogu, za masažu upotrebite ulje ili mleko za telo. Tako ćete podsticati protok krvi i drenažu tečnosti.

* pokušajte što više da se krećete, često menjajte položaje, kad god možete, držite noge na povišenom te plivajte. Plivanje je idealna rekreacija za vas, ne samo leti, već tokom cele godine.

Izvor: Roditelji.hr

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.