USKA ILI…: Kolika je vaša vagina?

Izvor: Telegraf.rs, 22.Apr.2017, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKA ILI…: Kolika je vaša vagina?

Kako kod muškaraca postoje različite debljine i dužine penisa, tako i kod žena postoji nekoliko tipova vagine. Osim toga, ženski polni organ razlikuje se i po dubini i širini.

Prosečna dubina vagine varira od 6,86 do 14,81 centimetar. Što se širine tiče, ona ide od 4,8 do 6,3 centimetra. Otuda mnoge žene priznaju da im je važnija debljina, nego dužina penisa.

Foto-ilustracija: Profimedia

Tokom seksualne uzbuđenosti, vagina žene može da se proširi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u proseku oko četiri centimetra. To znači da ukoliko je dubina vagine u normalnom stanju 11 centimetara, u stanju uzbuđenosti biće 15 centimetara.

Zašto se ovo dešava?

Priroda se za sve pobrinula. U nadraženu vaginu se, poput penisa, sjuri krv i njeni unutrašnji mišići guraju matericu unazad, kako bi se napravilo mesta za ulazak penisa.

Ovu pojavu prati i dobro poznato vlaženje, što takođe pomaže da penis prodre lakše i da ženi bude prijatnije.

Muškarci bez brige

Kad je žena raspoložena za seks, vagina se, slično kao i penis, menja i postaje "dublja", dosežući dužinu od 11 do 12 centimetara, što znači da ako vaš penis u erekciji doseže tu negde oko 12 centimetara (što se smatra prosekom), nemate razloga za brigu.

Kao što nema idealnog penisa, tako nema ni idealne veličine vagine. Svaka je posebna i specifična na svoj način. Istraživanja su pokazala da je ženi dovoljno da je zadovolji penis veličine malog prsta, zato muškarci, bez brige. I manji penis može biti dobar, ako se savlada tehnika.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.