U stomaku anakonde

Izvor: Domino Magazin, 08.Dec.2014, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U stomaku anakonde

21. decembra na Discovery kanalu

Emisija U stomaku anakonde predstavlja biologa i istraživača zmija Pola Rosolija koji je posvetio svoju karijeru istraživanju džinovske zelene anakonde, najveće i najjače zmije na svetu i glavne grabljivice na Amazonu. Letos, tokom 60 dana, ekipe su snimale Rosolijevu ekspediciju u skriveni svet duboko u amazonskoj džungli, u oblati koju lokalci zovu „plutajuća šuma“. Rosoli veruje da upravo u ovoj plutajućoj šumi žive i razmnožavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << se najveće anakonde na svetu, i da je to jedno od retkih mesta gde istinski mogu da budu proučene ove nedostižne i veličanstvene zmije divljine. Tokom svoje prethodne ekspedicije u ovaj izdvojen deo amazonske džungle, Rosoli je skoro uhvatio anakondu za koju se veruje da je najveća na svetu, ogromnu životinju dugu 7,5 – 8m koja mu je iskliznula iz ruku i gotovo ga odvukla na dno plutajuće šume.

Ako Rosoli ovaj put uspe da uhvati džinovsku zver, pokušaće nešto što se niko pre nije usudio: da bude pojeden živ. Kako je Rosolijev cilj bio da duboko u stomaku zveri izdrži suženi prostor i potencijalno uzimanje hrane, oslonio se na posebno napravljeno odelo koje je dizajnirao sa svojim timom inženjera kako bi zaštitio i zmiju i sebe. Rosoli je rizikovao život i udove kako bi otkrio više o njenom lovu i ponašanju pri ishrani, i kako bi, na kraju, bolje razumeo unutrašnje funkcionisanje ovih veličanstvenih stvorenja.

Emisija će biti emitovana u nedelju, 21. decembra u 22:00 sata na Discovery kanalu.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.