U Srbiji retko koja mama doji bebu

Izvor: Radio 021, 16.Dec.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji retko koja mama doji bebu

U Srbiji se doji svega četiri odsto beba devojčica i 22 odsto dečaka, izjavila je danas Branka Drašković, savetnica predsednice Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović.

Ona je, pozivajući se na rezultate istraživanja Unicef o rodnoj ravnopravnosti u Srbiji, čiji autori nisu navedeni, rekla da taj podatak retko koga može ostaviti ravnodušnim. Ta brojka navedena je u istraživanju Unicefa, pod nazivom "Rodni aspekti životnog toka viđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz perspektive podataka iz istraživanja višestrukih pokazatelja (MICS)", a u kome se navodi da su, uglavnom, "svi podaci zasnovani na kalkulacijama autora".

Osim kalkulacije autora, kao izvori korišćeni su, kako je navedeno, prethodni MICS izveštaji.

U izveštaju se navodi i da podaci o smrtnosti odojčadi i dece ukazuju na trendove smanjenja smrtnosti u ranom detinjstvu kod odojčadi i dece mlađe od pet godina, ali su stope smrtnosti i dalje relativno visoke kod odojčadi i dece do pet godina u romskim naseljima.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.