U Poljskoj otkrivena grobnica sa 450 obezglavljenih vampira: U ustima su imali neobičan predmet

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 08:07

U Poljskoj otkrivena grobnica sa 450 obezglavljenih vampira: U ustima su imali neobičan predmet

Arheolog Macej Stromski rekao je kako je ovo otkriće masovne grobnice onih za koje se verovalo da su nakon smrti izlazili iz grobova

Masovna grobnica u kojoj je sahranjeno više od 400 navodnih vampira otkrivena je tokom radova na putu u Poljskoj.

U selu Lužino na severoistoku zemlje došlo je do jezivog otkrića, a do sada je potvrđeno oko 450 skeleta kojima su glave odsečene i stavljene između nogu, a u ustima je bio novčić.

To je praksa koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila uobičajena u 19. veku, a verovalo se da se ovim postupkom otklanja "vampirsko prokletstvo”.

Arheolog Macej Stromski rekao je da je ovo otkriće masovne grobnice onih za koje se verovalo da su izašli iz grobova posle smrti, pa su im meštani odsekli glave kako bi sprečili dalje pokušaje da se "probude iz mrtvih“. piše Dejli mejl podsećajući da su slična otkrića zabeležena i u Poljskoj prošle godine.

Među telima su pronađeni i skeleti žena "vampira". U naručju joj je pronađena lobanja malog deteta. Takođe, u tridesetak odsto grobova pronađene su "ograde“, odnosno cigle oko nogu, ruku i glave mrtvaca, kako ne bi pobegli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Poljskoj otkrivena grobnica sa 450 obezglavljenih vampira: U ustima su imali neobičan predmet

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 12.Jun.2023

Arheolog Macej Stromski rekao je kako je ovo otkriće masovne grobnice onih za koje se verovalo da su nakon smrti izlazili iz grobova. Masovna grobnica u kojoj je sahranjeno više od 400 navodnih vampira otkrivena je tokom radova na putu u Poljskoj. U selu Lužino na severoistoku zemlje došlo je do...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.