U Nikaragvi rođena albino puma, jedna od četiri na svetu

Izvor: B92, 23.Avg.2023, 17:36

U Nikaragvi rođena albino puma, jedna od četiri na svetu

U zoološkom vrtu "Tomas Belt" u centralnoj Nikaragvi danas je rođena prva albino puma u toj centralnoameričkoj zemlji.

Prema procenama veterinara iz zoološkog vrta Karlosa Moline, u pitanju je jedna od samo četiri takve albino pume na svetu, prenosi Rojters.

Iako je mladunče zdravo i dobro se hrani, Molina upozorava da je još rano, jer albino pumama treba dosta brige, između ostalog, i zbog toga što su osetljive na sunčevu svetlost.

Mladunče i njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brat i sestra drže se u zatvorenom kavezu kako majka ne bi bila pod stresom i da ne bi pomešala ljudske mirise sa mirisima novorođenčadi, što bi moglo da je navede da ih napadne.

Njen partner je u posebno ograđenom prostoru, jer je poznato da mužjaci pume ubijaju svoju mladunčad. Zoološki vrt planira da pume predstavi široj javnosti kada budu napunile tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JEDNA OD ČETIRI NA CELOM SVETU Retka albino puma rođena u zoološkom vrtu u Nikaragvi (FOTO/VIDEO)

Izvor: Blic, 24.Avg.2023, 00:28

U zoološkom vrtu "Tomas Belt" u centralnoj Nikaragvi danas je rođena prva albino puma u toj centralnoameričkoj zemlji, inače jedna od samo četiri takve albino pume na svetu. Prema rečima veterinara zoološkog vrta Karlosa Moline mladunče je zdravo i dobro se hranei

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.