Izvor: Domino Magazin, 27.Jan.2023, 11:16

U Egiptu pronađena netaknuta mumija od pre 4.300 godina

U Egiptu je pronađena netaknuta mumija od pre 4.300 godina. Prekrivena je zlatom i pripadala je čoveku po imenu Hekashepes. Arheolozi kažu da je mumija jedan od najstarijih i najbolje očuvanih nekraljevskih posmrtnih ostataka ikada otkrivenih u Egiptu. Ali ni to nije sve. Pronađeno je još grobnica. Ono što malo zabrinjava, ako volite misterije i […] The post U Egiptu pronađena netaknuta mumija od pre 4.300 godina appeared first on Domino Magazin.

Nastavak na Domino Magazin...






Povezane vesti

Egipat i arheologija: Pronađena mumija prekrivena zlatom

Izvor: Danas, 27.Jan.2023

Getty ImagesJedna od četiri otkrivene grobnice na arheološkom nalazištu Sakara, južno od Kaira Arheolozi kažu da su pronašli mumiju prekrivenu zlatnim listićima i zapečaćenu unutar sarkofaga koji nije otvaran 4.300 godina. Utvrđeno je da su to ostaci čoveka po imenu Hekašepes, a smatra se...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.