Tužan prizor sa poznate plaže: Masovno se nasukali, više od 50 ih je uginulo

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 10:09

Tužan prizor sa poznate plaže: Masovno se nasukali, više od 50 ih je uginulo

Više od 50 pilot kitova uginulo je nakon što su se nasukali na plaži na zapadu Australije, saopštili su danas zvaničnici.

Pomorski stručnjaci i volonteri kampovali su tokom noći na plaži udaljenoj više od 450 kilometara jugoistočno odgrada Perta u Zapadnoj Australiji, nakon što su kitovi pronađeni nasukani u blizini plaže.

"Nažalost, 51 kit je uginuo tokom noći posle masovnog nasukavanja", saopštila je Služba za parkove i divlje životinje Zapadne Australije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako je navela, zajedno sa registrovanim volonterima i drugim organizacijama, pokušava da tokom dana vrati preostalih 46 kitova u dublje vode, prenosi Rojters.

Pilot kitovi poznati su po svojim jakim društvenim odnosima, pa kada jedan od njih upadne u problem i nasuče se, ostali ga obično prate, navode pomorski stručnjaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Australiji uginuo 51kit nakon masovnog nasukavanja

Izvor: Danas, 26.Jul.2023

Više od 50 kitova pilota uginulo je nakon što su se nasukali na udaljenoj plaži na zapadu Australije, objavile su vlasti, prenosi Hina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.