Turistkinju napala ajkula dok se penjala na čamac: Krvarila sam nasmrt

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 09:15

Turistkinju napala ajkula dok se penjala na čamac: "Krvarila sam nasmrt"

Odmor američke turistkinje na Bahamima pretvorio se u noćnu moru kada je izgubila nogu nakon što ju je divljački napala ajkula.

Naime Hajdi Ernst (73), penzionisana fizioterapeutkinja, teško je povređena kada joj je ajkula zamalo odgrizla nogu dok je ronila na Bahamima. Ona je napadnuta samo mesec nakon što je završila svoje 500. ronjenje.

Ova žena je bila na ronilačkom mestu poznatom kao “raskrsnica ajkula” u blizini plaže Taino na Velikom Bahamu. Hajdi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bila na merdevinama i penjala se u čamac kada ju je ajkula napala.

Zgrabila joj je nogu i masakrirala je. Ernst je nekako uspela da se otrgne iz čeljusti, a predator je pobegao.

Čim se vratila na čamac Hajdi je znala je da će ostati bez noge.

Nastavila je: “Umirala sam. Krvarila sam nasmrt. Plašila sam se da ću umreti i imala sam jake bolove.”

Zatim je avionom prebačena u centar za traumatologiju u Majamiju, gde su lekari bili primorani da joj amputiraju nogu zbog obima povrede i visokog rizika od infekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.