Tropski gorostas: U Španiji se nasukala kornjača od 700kg (VIDEO)

Izvor: B92, 24.Sep.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tropski gorostas: U Španiji se nasukala kornjača od 700kg (VIDEO)

Dva metra duga kornjača nasukala se na plaži u Kaelji, blizu Barselone.

Na internetu je objavljen snimak uginule džinovske kožaste kornjače, teške oko 700 kilograma, koju podiže kran.

To je drugi put da se džinovska kožasta kornjača "zaglavi" na obali u Španiji. Prethodno je jedan ribar u gradu Livanova i Đeltru pronašao 300 kilograma tešku mrtvu kornjaču početkom ovog meseca.

Ovako velike kornjače se retko pojavljuju u Sredozemlju. One vole >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tropske vode i uglavnom žive kod obala Južne Amerike.

Inače, džinovska kožasta kornjača (Dermochelys coriacea) najveća je vrsta kornjače na svetu i jedan od reptila koji naseljava najveće dubine okeana.

Kornjača pronađena u Kaelji biće prebačena na Autonomni univerzitet u Barseloni, gde će biti podvrgnuta testiranjima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Španiji se nasukala kornjača od 700kg

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Sep.2017

Dva metra duga kornjača nasukala se na plaži u Kaelji, blizu Barselone...Na internetu je objavljen snimak uginule džinovske kožaste kornjače, teške oko 700 kilograma, koju podiže kran...To je drugi put da se džinovska kožasta kornjača "zaglavi" na obali u Španiji. Prethodno je jedan ribar...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.