Trikovi koji će svaku prostoriju u vašem domu učiniti većom

Izvor: Prva.rs, 04.Apr.2014, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trikovi koji će svaku prostoriju u vašem domu učiniti većom

Svetle zavese
Prozore “obucite” prozračnim, svetlim zavesama. To će omogućiti dnevnom svetlu da se filtrira usled čega će prostorija izgledati veće i svjetlije.
Boja zidova
Iako tamniji zidovi mogu izgledati privlačno i stvoriti prijatnu atmosferu, oni apsorbuju više svetlosti usled čega prostorija izgleda manja nego što zaista jeste. Upravo zbog toga se preporučuje da zidove farbate bojama kao što su krem, bež, svetlo plava ili svetlo siva kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << se svetlost reflektovala kroz celu prostoriju.
Nameštaj
Napravite više prostora u bilo kojoj prostoriji vašeg doma pomoću multi-funkcionalnog nameštaja. Komadi nameštaja koji štede prostor, poput stolova sa prostorm za skladištenje ili kreveta sa ugrađenim fiokama, odličan su izbor.
Optička iluzija
Ogledala pomažu da se stvori osećaj prostranosti reflektovanjem i širenjem svetlosti kroz celu prostoriju. Grupišite manja ogledala na zidu ili koristite ogledalo koje se proteže od poda do sredine zida ili plafona.
Podignite stvari
I to bukalno! Nameštaj odignut od poda, kao što je krevet sa nogama, privlači pažnju ka gore te “izlaže” više prostora na podu usled čega prostorija izgleda veća nego što to zapravo i jeste.
Pop art
Da biste prostoriju napravili interesantnijom bez prenatrpavanja, dodajte jedno odvažno umetničko delo.
Čisti rez
Prostoriji ćete dati osećaj otvorenosti ukoliko u nju “ubacite” prozirne delove nameštaja i dekorativne detalje.
Police
Zamenite glomazne ormariće i klasične police za knjige takozvanim plutajućim policama kako biste povećali dati prostor.
Grupisanje
Grupišite manje dekorativne objekte i poslažite ih po boji. Na taj način prostorija će izgledati čistije, organizovanije pa se postiže opšti osećaj harmonije.
Izvor: minimagazin

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.