Top pet saveta kako da zaštitite kosu tokom leta

Izvor: BKTV News, 11.Jul.2018, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top pet saveta kako da zaštitite kosu tokom leta

Tokom leta zbog vrućine lako može da dođe do oštećenja kose, pa ona postane suva i bez sjaja. Samim tim kosi je potrebna posebna zaštita i nega.

Iako cele godine priželjkujete odlazak na more, to nije najbolja stvar za vašu kosu. Da biste omogućili sebi kvalitetno letovanje, a istovremeno da imate zdravu kosu potrebno je malo nege.

Donosimo vam par saveta koji će oduševiti vas, ali i vašu kosu.

1.  Zaštita kose 

Sunce, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << so, hlor i vetar nagrizaju vlasi, te one pucaju. Da biste sprečili da vam kosa bude oštećena, koristite preparate za zaštitu od sunca. Ovo pravilo važi za sve dužine kose.

Foto: Pixabay

Ako imate dugu kosu, vezujte je u punđu ili pletenicu, kako biste fizički zaštitili vlasi, jer su one na taj način manje izložene štetnim spoljašnjim uticajima. Ako imate poludugu kosu i ne možete da je vežete, preostaje vam samo hemijska zaštita. Preporučujemo vam ulje koje će kosi ujedno dati „mokar“ izgled.

2. Pranje kose

Foto: Pixabay

Nega kosa leti često znači i svakodnevno pranje. Posle bazena ili kupanja u moru, pranje kose je obavezno, kako biste je oslobodili soli ili hlora koji joj štete. Ni svakodnevno pranje nije baš dobro za kosu, zato se držite nekih pravila.

Prilikom nanošenja šampona, kosu nemojte intenzivno trljati. Dovoljno je da šampon blago umasirate, a voda će učiniti svoje i svakako sprati sve ono što vlasima ne prija. Najbolje bi bilo da koristite šampon namenjen nezi nakon sunčanja.

3. Prekrijte kosu šeširom 

Foto: Pexels

Kako biste izbegli direktne sunčeve zrake, najbolje je da prekrijete glavu šeširom. Šeširi za sunce ili marame dopustiće da teme diše, na taj način će zaštititi vašu kosu, a i lice od sunca. Obratite pažnju na to da ih ne držite predugo na glavi zbog znojenja.

Foto: Pixabay

Pokušajte da smanjite ubotrebu fena i druge toplotne aparate, zbog lošeg uticaja sunčevih zraka na kosu. Ako vam je kosa duga i gusta osušite samo koren, a dužinu ostavite da se osuši prirodno.

5. Ošišajte ispucale krajeve

Foto: Pixabay

Nakon uživanja na moru ošišajte ispucale krajeve. Rascvetali krajevi uništavaju izgled vaše frizure, zbog toga treba da se skraćuju redovno, čim se rascvetaju. Redovno šišanje najvažniji je korak u negovanju kose.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.