Tinejdžerka je zadivila svet, a sad je dobila nagradu alternativni Nobel

Izvor: B92, 25.Sep.2019, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžerka je zadivila svet, a sad je dobila nagradu "alternativni Nobel"

Mlada švedska aktivistkinja protiv klimatskih promena Greta Tunberg jedan je od dobitnika "alternativnog Nobela", nagrade Rajt Lajvlihud.

Šesnaestogodišnja Šveđanka dobila je nagradu zbog svojih "inspirativnih zahteva" za hitnom akcijom protiv klimatskih promena, koji su zasnovani na naučnim činjenicama, navode iz Fondacije koja dodeljuje nagradu.

Navode i da primer Grete, koja je nominovana i za Nobelovu nagradu, pokazuje da svako ima snagu da donese >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << promene, prenosi AP.

"Njen primer je inspirisao i ohrabrio mnoge ljude da traže političku akciju", ocenila je Fondacija.

Nagradu Rajt Lajvilihud, koja je osnovana 1980. godine, ove godine su dobili i aktivisti koji se zalažu za očuvanje Amazonije, mir u Zapadnoj Sahari i prava žena u Kini.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Greta Tunberg dobila alternativnog Nobela

Izvor: RTS, 25.Sep.2019

Mlada švedska aktivistkinja protiv klimatskih promena Greta Tunberg jedan je od dobitnika alternativnog Nobela, nagrade Rajt Lajvlihud. . Šesnaestogodišnja Šveđanka dobila je nagradu zbog svojih "inspirativnih zahteva"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.