Tihi sat za kupce: Kupovina bez buke i muzike

Izvor: B92, 10.Okt.2019, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tihi sat" za kupce: Kupovina bez buke i muzike

"Countdown", vodeći novozelandski trgovački lanac, uvodi "tihi sat" za kupce kojima smeta muzika, jaka svetla i druga buka, objavila je ta kompanija.

Između 14.30 i 15.30, svake srede sve 184 poslovnice utišaće muziku i isključiti obaveštenja preko razglasa, ublažiti rasvetu i neće puniti police, objavio je "Countdown".

Akciju je predložilo Udruženje za podršku osobama sa autizmom i već je testirana u nekim poslovnicama tokom godine.

Izvršni direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udruženja Dejn Dugan rekao je da je nevidljiva priroda autizma otežala da se osveste teškoće sa kojima se ti ljudi suočavaju u svakodnevnom životu.

Kiri Hanifin, direktor "Countdown-a", kaže: "Naše starije stranke čini se da takođe uživaju u tihom satu kao i mnogi drugi Novozelanđani za koje je kupovina pomalo stresna i sada mogu da posete prodavnice u mirnije vreme".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Tihi sat" za kupce: Kupovina bez buke i muzike

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2019

"Countdown", vodeći novozelandski trgovački lanac, uvodi "tihi sat" za kupce kojima smeta muzika, jaka svjetla i druga buka, objavila je ta kompanija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.