Telo pronađeno u koferu: Influenser i milioner dobio jezivu poruku pre nego što je raskomadan

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 15:37

Telo pronađeno u koferu: Influenser i milioner dobio jezivu poruku pre nego što je raskomadan

Milioner koji je pronađen raskomadan dobio jezivu poruku pre smrti

Milioner čije je telo pronađeno raskomadano u koferu u Argentini navodno je primao poruke da će mu izvaditi oči i odseći ruke nedelju dana pre nego što je ubijen.

Telo Fernanda Peresa Algabe (41) tokom vikenda otkrila je grupa dece u predgrađu Buenos Ajresa. Nestanak biznismena i influensera prijavljen je 18. jula.

"Ubiću te! Uradiću ti nešto još gore. Iskopaću ti oči i odseći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ću ti ruke da više ne možeš da pipneš novac. Kunem se svojom decom da nemam problema da odem u zatvor", rekao je muškarac koji je identifikovan samo po prezimenu Iglesijas.

Policija istražuje ubistvo nakon što su deca pronašla kofer u potoku. U koferu su prvobitno pronađene samo Algabine ruke i noge, ali su ga identifikovali po otiscima prstiju i tetovaži na torzu koji je pronađen nekoliko dana kasnije Obdukcija je otkrila da je Algaba upucan tri puta pre nego što je njegovo telo raskomadano. Delovi tela su čisto amputirani, a to ukazuje na rad profesionalaca, prenose lokalni mediji.

Algaba je stekao svoje bogatstvo iznajmljivanjem skupih vozila i prodajom kriptovaluta, a svoj luksuzni način života stalno je delio sa svojih 900.000 pratilaca na Instagramu. Milioner je međutim navodno nagomilao "nenaplative dugove" kod argentinske poreske agencije i upao u nevolje sa ozloglašenom lokalnom bandom koja mu je tražila 40.000 dolara.

Algaba je prema navodima lokalnih medija takođe dugovao Iglesijasovom sinu 70.000 dolara koje je tražio nazad.

Iglesijas je navodno poslao Algabi i jednu glasovnu poruku od 20 minuta i tražio da se njih dvojica vide licem u lice.

"Izdao si me. Sada sam zatrovan mržnjom prema tebi", rekao je Iglesijas u drugoj poruci.

Drugi čovek, identifikovan kao Adrijan Tesei, takođe je pretio Algabi zbog novca.

"Ne pretim ti! Kažem ti da ću ti otkinuti glavu. Novac je moj, a ti se ne igraj sa mojim", rekao je muškarac Algabi.

Izvor blizak milioneru rekao je argentinskom Telamu da je Algaba imao problem sa kockanjem koji se pogoršao tokom pandemije kovida kad je nastavio da kupuje kriptovalute iako je tonuo u minus.

Algaba je takođe ostavio poruku na svom telefonu u kojoj tvrdi da je izgubio mnogo novca ulažući u kriptovalute.

"Ako mi se nešto desi svi su već upozoreni", napisao je u poruci.

Milioner, koji je živeo u Barseloni, navodno se vratio u Argentinu nedelju dana pre njegovog ubistva. Policija je uhapsila jednog osumnjičenog za Algabino ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.