Televizija krivac za srčane bolesti

Izvor: S media, 16.Mar.2010, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Televizija krivac za srčane bolesti

Svaki sat vremena gledanja televizije povećava rizik od srčanih bolesti, tvrde stručnjaci sa australijskog univerziteta.

Već se odavno zna da gledanje televizije nije zdravo, ali ipak je i dalje jedna od omiljenijih zabava većine ljudi. Možda će to promeniti najnovija otkrića australijskih stručnjaka.

Naime, otkriveno je da svakih sat vremena gledanja televizije povećava rizik od srčanih bolesti, a takav razvoj situacije neće promeniti ni redovna fizička >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << aktivnost.

Istraživanje je otkrilo da ljudi koji gledaju televiziju više od četiri sata dnevno imaju 46 odsto veće šanse da umru od raznih bolesti, a čak 80 odsto veće šanse da umru od kardiovaskularnih bolesti. Najveće iznenađenje je svakako bilo otkriće da preterano gledanje televizije može da izazove i probleme s kostima.

Izvor: Blic online

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Televizija krivac za srčane bolesti

Izvor: Blic, 16.Mar.2010

Svaki sat vremena gledanja televizije povećava rizik od srčanih bolesti, tvrde stručnjaci sa australijskog univerziteta...Već se odavno zna da gledanje televizije nije zdravo, ali ipak je i dalje jedna od omiljenijih zabava većine ljudi. Možda će to promeniti najnovija otkrića australijskih stručnjaka...Naime,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.