Telefonski razgovor za Ginisa

Izvor: B92, 08.Nov.2013, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telefonski razgovor za Ginisa

Južnoafrikanac Andre van Zijl ne ispušta telefonsku slušalicu u pokušaju da postavi novi svetski rekord u najdužem telefonskom razgovoru.

Ovaj 63-godišnjak, koji poslednjih 30 godina živi sa HIV-om, namerava da telefonom razgovara do subote u podne. Pored obaranja rekorda, njegov cilj je i da skrene pažnju javnosti na sidu.

Van Zijl odgovara na pozive koji mu od juče stižu na sedam telefona u jednom šoping centru u Pretoriji.

"Veliko mi je zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da učinim nešto za dobar cilj. To ljudi primećuju", kazao je za AFP u jednom od telefonskih razgovora koji je vodio u 38. satu.

Van Zijl računa na porodicu i prijatelje sa Fesjbuka kako bi ostao stalno na vezi. "Kada me oni ne zovu, zovem ja njih", objasnio je on.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, sadašnji rekord u najdužem telefonskom razgovoru iznosi 54 sata i četiri minute.

Van Zijl, inače, tvrdi da je dosad oborio 39 neobičnih rekorda, od non-stop plesa u ritmu disko muzike tokom 345 sati do 13-dnevnog sedenja u džakuziju.

Foto: Image courtesy of pakorn / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.