Telefon kontrolisan pogledom

Izvor: OkRadio.rs, 04.Nov.2012, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telefon kontrolisan pogledom

Kompanija iz Kopenhagena osmislila je softver koji omogućava korisnicima da pogledom kontrolišu mobilne telefone.Taj izum bi mogao bi da izazove pravu revoluciju u korišćenju elektronskih čitača knjiga i telefona.Zamislite da sledeći put kada poželite da otključate svoj smartfon, to uradite pogledom. Danska kompanija The Eye Tribe to je učinila mogućim. Ona je razvila program za kontrolu pomoću pogleda, koji koristi infracrvenu tehnologiju. „Mi projektujemo infracrvenu svetlost prema oku, a odraze sakuplja infracrvena kamera. Imamo program koji može veoma precizno da kaže gde gledate u ekran. I to pomaže kontroli uz pomoć pogleda“, objašnjava Alstrup Johansen,...

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Telefon kontrolisan pogledom

Izvor: medio.rs, 04.Nov.2012

Kompanija iz Kopenhagena osmislila je softver koji omogućava korisnicima da pogledom kontrolišu mobilne telefone.Taj izum bi mogao bi da izazove pravu revoluciju u korišćenju elektronskih čitača knjiga i telefona.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.