Izvor: B92, 24.Mar.2010, 14:15 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Teleći hamburger s aromatičnim puterom
Neprocenjiv u kuhinji, ovaj neophodni dodatak svih soseva i preliva uzdiže ukus hrane svojim jedinstvenim i baršunastim ukusom, učinite da čak i najprostija jela poput pljeskavice dobiju potpuno novu dimenziju.
Recepte ustupio magazin "Sale&Pepe"
Za pljeskavice potrebno je: 4 pljeskavice od telećeg mesa, 4 kriške domaćeg hleba 130 g paprika iz tegle 80 g zelene salate 100 g putera 1 veza peršuna 1 limun so beli biber. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Operite peršun i dobro ga obrišite. Uzmite šaku listova, sitno ih iseckajte, pa ih umešajte u omekšali puter.
Puteru dodajte sok od limuna, malo soli i bibera, pa promešajte. Namažite ga na list papira za pečenje da bude debljine oko 1 cm, pa ga tako prebacite u frižider da se stegne.
Tostirajte kriške hleba pod grilom u rerni. Pržite pljeskavice u dobro zagrejanom gril tiganju po 2-3 minuta sa obe strane, u zavisnosti od debljine.
Na svaki tanjir postavite po krišku hleba, odozgo postavite pomalo seckanih paprika i listova salate, a preko po pljeskavicu. Modlama za keks isecite dekorativne oblike iz očvrsnulog putera, pa postavite po parčence na svaku pljeskavicu.
Priprema: 40 minuta
Kuvanje: 6 minuta
Trošak: 1.115-1.511 din.
410 kcal po porciji