Tajni američki sistem otrkio veliku prevaru samo par sati nakon zarona podmornice?

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 08:31

Tajni američki sistem otrkio veliku prevaru samo par sati nakon zarona podmornice?

Mornarica je analizirala zvukove koji su se čuli nakon što je prijavljen nestanak podmornice.

Kako je rekao mornarički službenik, taj zvuk je bio u skladu s implozijom ili eksplozijom u blizini mesta gde je podmornica Titan bila kada je komunikacija izgubljena, bilo je to samo nekoliko sati nakon zarona.

Mornarički službenik želeo je da ostane anoniman, no otkrio je još da je mornarica zatim prosledila informacije Obalnoj straži koja je nastavila potragu. BBC >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše kako nije jasno zašto ta informacija nije ranije objavljena.

No veruje se da je zvuk implozije uhvatio mornarički tajnoviti dugodometni sonarni sastav za slušanje koji potiče iz hladnog rata. Sastav zvučnog nadzora stvoren je 1950-ih za osluškivanje sovjetskih podmornica u udaljenim dubinama Atlantskog okeana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZVUK KATASTROFE Zvaničnik mornarice: Tajni američki sistem za prisluškivanje otkrio imploziju podmornice par sati nakon zarona

Izvor: Blic, 23.Jun.2023

Američka mornarica je analizirala zvukove koji su se čuli nakon što je prijavljen nestanak podmornice “Titan” u Atlantiku u nedelju, tokom ekspedicije kod olupine “Titanika”.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.