Tajna poruka na Mona Lizi

Izvor: Domino Magazin, 13.Dec.2010, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajna poruka na Mona Lizi

Da li je Davinčijev kod ipak istina?

Verujemo da se Den Braun danas grohotom smeje svima koji su kritikovali njegovu zabavnu knjižicu Davinčijev kod. Naučnici kažu da su otkrili skrivene znakove u zenici oka na slici Mona Liza, Leonarda da Vinčija.

Otkrivena su slova L i V, kao i C, E i B i brojevi, rekao je Silvano Vinćeti, predsednik italijanskog nacionalnog komiteta za kulturnu baštinu.

“Ne zaboravite da je ova slika stara 500 godina i njena oštrina >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << danas nije tolika. Možemo da potvrdimo da otkriće nije slučajno, već da je cifre i slova tamo zaista ostavio Leonardo. Znamo da je on često koristio simbole u svom radu, pa je verovatno da je i ovo njegova poruka. Možda recimo ljubavna”, kaže Silvano.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.