Szilárd Mezei Nómani Ensemble

Izvor: Domino Magazin, 22.Jul.2013, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Szilárd Mezei Nómani Ensemble

24. jula u Kulturnom centru Novog Sada

Szilárd Mezei Nómani Ensemble će nastupiti 24. jula u Kulturnom centru Novog Sada u 20 h. Okosnica programa ovog četrnaestočlanog orkestra čine numere bazirane prevashodno na improvizaciji. Takođe, program čine i komponovani delovi i numere u dirigovanoj formi. Projekat nije finansijski potkrepljen i sve troškove proba i izvođenja snose sami muzičari. Nómani Ensemble je sticajem okolnosti nastao iz potrebe da se održi i obogati >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << koncertantni kontinuitet muzike bazirane na improvizaciji.

Mezei Szilárd (1974) je avangardni kompozitor i violista iz Vojvodine. Njegovi ansambli izvode savremenu improvizovanu muziku, delom baziranu na komponovanim temama. Kao kompozitor, Mezei se bavi istraživanjem odnosa između improvizacije i kompozicije, uključujući elemente jazza i tradicionalne muzike. Takođe, veoma aktivno učestvuje u komponovanju muzike za teatar i tradicionalne mađarske muzike na narodnim instrumentima (kobza i ud).

Nastavak na Domino Magazin...






Povezane vesti

Szilárd Mezei Nómani Ensemble u Novom Sadu

Izvor: B92, 23.Jul.2013, 10:40

Četrnaestočlani orkestar "Szilrd Mezei Nmani Ensemble" nastupiće u sredu 24. jula u Kulturnom centru Novog Sada u 20 h...Okosnica programa čine numere bazirane prevashodno na improvizaciji. Takođe, program čine i komponovani delovi i numere u dirigovanoj formi. Projekat nije finansijski potkrepljen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.