Svetske zvezde koje sutra slave Božić

Izvor: BKTV News, 06.Jan.2018, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetske zvezde koje sutra slave Božić

I pojedini holivudski glumci i manekenke, brojne slavne ličnosti sutra slave Božić.

Iako veliki broj svetski poznatih javnih ličnosti Božić obeležava po Gregorijanskom kalendaru, neki od njih, kao što su holivudski glumci Tom Henks i Kristijan Bejl, rijaliti zvezda Kim Kardašijan i manekenka Naomi Kambel, najveći pravoslavni praznik slave u januaru, prema Julijanskom kalendaru.

Neki od njih odlučili su se na taj korak zbog svojih predaka, neki zbog partnera, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << a pojedini zbog ljubavi prema pravoslavlju.

Tako je Oskarovac Tom Henks rođen kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu veru nakon što se oženio koleginiciom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porekla.

Foto:Wikipedia

Slično je postupio i glumac Kristijan Bejl koji je primio pravoslavni veru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla, prenose beogradski mediji. I britanska manekenka Naomi Kembel odlučila je da slavi Božić po Julijanskom kalendaru zbog svog partnera - ruskog tajkuna Vladislava Doronjina.

Iako rođena u Los Anđelesu, zvezda rijaliti programa Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu 6. januara.

Legendarni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger obeležio je prošle godine, pored katoličkog, i pravoslavni Božić sa svojom surpugom, bivšom srpskom teniserkom Anom Ivanović, te se očekuje da će tako biti i ove godine.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.