Svetska premijera filma 33 Anđela u Nišu 18. oktobra 2023.u bioskopu Vilin Grad

Izvor: B92, 01.Okt.2023, 14:49

Svetska premijera filma "33 Anđela" u Nišu 18. oktobra 2023.u bioskopu Vilin Grad

Premijeri će prisustvovati potomci kao i gosti iz Norveške, Izraela, Švajcarske.

Planiran je i panel u Nišu na kome će svoje izlaganje imati ugledni profesori iz inostranstva kao i istoričari iz Srbije.

Film "33 Anđela" prikazuje stradanje više od dvestotine maloletne srpske dece tokom Drugog svetskog rata u nacističkim logorima u Norveškoj.

Iz logora smrti Jasenovac, Sisak, Stara Gradiška i Staro Sajmište, ove nevino izgubljene duše su poslate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na robovski rad u Norvešku.

Film duboko svedoči o njihovim patnjama i nepravdi koja im je naneta, dok istovremeno pruža glas svedoka i potomaka koji nastoje sačuvati sećanje i istinu o ovoj tragičnoj epizodi.

"33 Anđela" je snažna priča o stradanju dece i njihovom nasleđu, koja nas podseća na važnost čuvanja sećanja i poštovanja života.

U filmu će gledaoci videti svedočenja logoraša koji su preživeli logore smrti u NDH kao i potomke stradali dece u nacističkim logorima za vreme Drugog svetskog rata u Norveškoj.

Branko Dimović Dimeski autor i producent filma ističe da je realizaciju filma podržao veliki broj potomaka kojima je istina o stradanju njihovih bližnjih važna i da su neki posle osamdeset godina saznali istinu.

Film su podržali i institucije i pojedinci iz Norveške, Izraela, Švajcarske, Republike Srpske i Srbije.

Film ,,33 Anđela”:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.