Sveštenik u Hrvatskoj blagosiljao automobile: Običaj je dati jedan cent po pređenom kilometru

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 21:21

Sveštenik u Hrvatskoj blagosiljao automobile: "Običaj je dati jedan cent po pređenom kilometru"

Na službenim stranicama župe Uskrsnuća Hristova i Duha Svetoga u Čepinu osvanulo je zanimljivo obaveštenje. Naime, među uobičajenim župnim obaveštenjima našlo se i ono o blagoslovu vozila, motora, bicikala i ostalih prevoznih sredstava.

U nedelju 20. jula nakon mise skupljao se novac za blagoslov vozila, a ono najzanimljivije, iz župe su kazali da je običaj darivati 1 cent po pređenom kilometru u prošloj godini. Prema nekim podacima, Hrvati u proseku godišnje pređu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preko 12.000 kilometara pa bi prema tome blagoslov takvih vozila stajao stotinak evra.

Iz župe su dodali da će skupljeni novac biti upućen za nabavku vozila misionarima i da će dobiti nalepnicu koju će potom, kako su napisali u obaveštenju, "moći s ponosom da nalepe na svoje vozilo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.