Svemirski turizam

Izvor: Domino Magazin, 05.Nov.2009, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svemirski turizam

Prvi hotel u svemiru već 2012. godine - trodnevni aranžman košta 3 miliona evra

Ako 2012. ne budemo prisustvovali kraju sveta, onda hoćemo otvaranju prvog hotela u svemiru. Arhitekte iz kompanije Galactic Suite Ltd, sa sedištem u Barseloni, najavili su da će hotel orbitirati oko zemlje, a moći će da primi četiri gosta i dva astronauta.

Za tri noći u svemiru koliko traje aranžman gosti će morati da plate tri miliona evra, ali će svi morati da prođu kroz osmonedeljni >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << kurs za astronaute. U toku boravka 15 puta će imati priliku da vide izlazak Sunca, a oko sveta će putovati svakih 80 minuta. "Mislim da je zaista realno da će naša deca za 15 godina vikende provoditi u svemiru", kaže Xavier Claramunt iz španske kompanije. Do sada je već 43 gosta rezervisalo boravak.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.