Sve o tantričkom seksu

Izvor: B92, 16.Dec.2010, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve o tantričkom seksu

Tantrički seks je drevna Hindu veština koja se izučava već 5.000 godina i znači "stvaranje i širenje energije". To je spori oblik seksa čiji je cilj povećanje intimnosti i stvaranje povezanosti tela i duha koje vodi ka moćnim, dugotrajnim orgazmima.

Tantrički seks ili tantru kako ga često zovu – mogu upražnjavati svi oni kojima je potrebno osvežavanje seksualnog života i pronalaženje neistraženih dubina vođenja ljubavi.

Da pojednostavimo – >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ako je seks "na brzaka" seksualni ekvivalent hrane za poneti, tantrički seks je obrok koji se sprema na vojvođanskom salašu – dugo i brižljivo. Naravno, i efekti takvog "obedovanja" su drugačiji, jer tantra omogućava užitak koji traje... i traje.

Eksperti tantričkog seksa veruju da ako produžite vreme i trud koje ulažete u seksualni odnos, dostićete više i snažnije oblike ekstaze. Čak su i zvezde poput Tom Henksa i Stinga obelodanili svoje oduševljenje takvim načinom vođenja ljubavi.

Zapravo, Stingova žena Trudi Stajler pohvalila se jednom prilikom kako njen muž može da vodi ljubav i do pet sati!

Ono što tantrički seks čini tako posebnim jeste činjenica da on nije orijentisan ka cilju (orgazmu), nego seksualnom odnosu kao takvom. Trik je u tome da skrenete svoje misli od orgazma i fokusirate se na predigru i sam čin vođenja ljubavi, dok prirodno ne dođete do vrhunca.

Ovo je naravno, lakše reći nego uraditi, pa zato eksperti tantre savetuju različitim metode odlaganja orgazma uključujući meditaciju, kontrolu disanja i masažu.

Foto: Sujit kumar/Wikipedia.org

Ako želite da probate tantrički seks, pokušajte sledeće:

-Počnite gašenjem svetala i isključivanjem od ostatka sveta (to podrazumeva i gašenje mobilnih telefona). Ne želite da vas iko ometa.

- Opustite telo: Tantra se zasniva na protoku energije kroz telo, pa neki stručnjaci predlažu da obavite nekoliko vežbi istezanja, kako biste odblokirali sistem pre nego što počnete.

- Držite se podalje od kreveta: Onog trenutka kada legnete u postelju, telo dobija signal da je vreme spavanju (uslovni refleks). Bolje je da se smestite na pod ili možda čak u kupatilo.

- Raskomotite se: lezite na pod sa partnerom i počnite lagano da se dodirujete, postepeno preplićući tela.

- Eksperimentišite: Pokušajte da dodirujete mesta koja nikada niste istražili na partnerovom telu različitim intenzitetom– čvrsta masaža, lagani dodiri i nežno davljenje. Cilj je da ojačate čula na spor i intenzivan način tako da se lagano uspinjete ka vrhuncu. Ako se ova etapa izvodi kako treba, zagarantovan vam je užitak koji traje satima.

- Mislite o disanju: ako vam misli odlutaju, usmerite ih na disanje. Udišite vazduh koji vaš partner izdiše i obrnuto – to može poboljšati komunikaciju među vama i očuvati vašu svest o onome šta se događa.

- Ne odustajte: Ako ne možete da izdržite duže od 10 minuta, pokušajte ponovo. Tantrički seks zahteva vreme za savladavanje, jer su manje-više svi navikli na seks koji ima klasičan početak, sredinu i kraj (čast izuzecima).

Vežbom možete se prepustiti ovoj ideji i uživati u seksu bez razmišljanja o završetku, pa ćete samim tim o koncu uspeti da istrenirate svoje telo i odložite orgazam kako biste ga na kraju ojačali.

Vežbajte!

Budući da je tantrički seks fokusiran na intimnost između partnera, sledeće vežbe vam mogu pomoći da ovladate ovim veštinama.

1. Pokušajte da sinhronizujete disanje sa otkucajima srca. Stanite jedno naspram drugog i gledajući se u oči stavite levu ruku na partnerove grudi. On bi trebalo da stavi svoju ruku preko vaše i da pokušate da uskladite disanje u trajanju od barem dva minuta.

2. Sedite okrenuti licem u lice (najbolje je da žena sedne u krilo muškarcu). Obgrlite se rukama i čvrsto priljubite tela. Dodir kože o kožu proizvodi snažan osećaj intimnosti.

3. Uverite se da su vam pokreti i disanje spori tokom seksa (izbegavajte svaku pozu koja vas lako dovodi do orgazma) i postepeno radite na obostranom osećaju prijatnosti. Što ste sporiji, to imate više vremena da izgradite osećanja i senzacije koje će vas odvesti do moćnog orgazma.

Kako da uključite partnera?

Ako vaš partner nije zainteresovan za mistiku koju nosi tantra, možda je bolje da ne ulazite u analizu te materije i pokušajte da mu objasnite emocionalne i fizičke dobrobiti koje će osetiti takvim vođenjem ljubavi. Objasnite mu/joj da je tantra odlična za otklanjanje stresa i poboljšavanje seksualnih funkcija i muškarca i žene.

Najbolji tantra savet - Polako dišite dok se približavate orgazmu. Ne stežite, nego opustite stomak pa će vam i orgazam biti duži i intenzivniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.