Svaka druga žena ne voli svoj izgled

Izvor: B92, 10.Apr.2013, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaka druga žena ne voli svoj izgled

Svaka druga žena je nezadovoljna svojim izgledom, ovo su rezultati najnovijeg britanskog istraživanja.

Da stvar bude gora, čak 88% žena je ubeđeno da samopouzdanje leži u lepoti a Vlada Britanije je ovim povodom pokrenula kampanju koja treba da učini žene samoverenijim.

Šta ženu čini istinski lepom? Samopoudanje, odgovara Mišel (36) i dodaje: „To je onaj trenutak u životu kada prihvatite sebe i slavite svoje telo.“

„Postoji mnogo žena koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu opsednute time kako izgledaju a u isto vreme izgledaju najbolje što mogu“ kaže Helen Vilijams (38).

Istraživanje je organizovala kozmetička kompanija Pai, koja je zajedno sa britanskom vladom pokrenula kampanju koja za cilj ima da popravi samopouzdanje britanskih žena.

Istraživanje je pokazalo da žene, umesto da izgledaju deset godina mlađe, više cene dobar osećaj u svojoj koži.

Kampanja je započeta u cilju stvaranja socijalne politike koja ima za cilj da poboljša situaciju i osveži viziju lepote koja se predstavlja u mejnstrim kulturi i uključuje sve godine, veličine i etničke grupe.

„Žene koje pređu 40. godinu osećaju se nezadovoljno svojim izgledom, težinom, telom zato što se porede sa ženama u mlađim godinama“ kaže Džo Svinson, ministarka za rodnu ravnopravnost.

Ideja večne mladosti dominira kozmetičkom industrijom i ostavlja negativne posledice na sliku koju žene imaju o sebi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta ženu stvarno čini lepom?

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2013, 09:06

Više od 50 odsto žena nije srećno kako izgleda, otkrila je nova anketa. Istovremeno, više od 88 odsto žena tvrdi da je tajna ženske lepote upravo u samopouzdanju...Jedna od dve žene ne oseća se sigurno zbog svog izgleda, pokazuje novo istraživanje. Iako čak 88 odsto ispitanih žena takođe...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.