Suri orao pokušao da ukrade dete (VIDEO)

Izvor: B92, 19.Dec.2012, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suri orao pokušao da ukrade dete (VIDEO)

U Montrealu se dogodila nesvakidašnja situacija u kojoj je suri (zlatni) orao "ubica" pokušao da ukrade dete.

Na YouTube je postavljen snimak na kojem suri orao pokušava da ukrade dete u parku u kanadskom gradu. Najveća američka ptica vrebala je svoj plen kružeći iznad njega. Potom se orao obrušio i kandžama zgrabio dete podigavši ga u vazduh. Osoba koja je snimala orla je kamerom zabeležila kompletan događaj. Dete je iz ove situacije izašlo nepovređeno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Suri ili zlatni orao je jedna od najvećih ptica grabljivica. Primerci nekih od najvećih podvrsta ove vrste orlova mogu da budu vrlo velike. Većina vrsta su duge između 66 i 100 cm sa rasponom krila između 150 i 240 cm. Težina im je između 2,5 i 6,7 kilograma. Međutim, primećeni su neki primerci u divljini koji su nešto veći, do čak 9 kilograma težine i dužine od 102 cm. Kao i kod mnogih drugih dnevnih grabljivica, i kod surih orlova ženke su krupnije od mužjaka.

Žive na različitim mestima, najviše na planinskim masivima bez guste vegetacije. Životni vek zlatnog orla može da bude i do 50 godina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Orao ščepao dijete usred parka

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2012

U Montrealu se dogodila nesvakidašnja situacija u kojoj je suri (zlatni) orao "ubica" pokušao da ukrade dijete.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.