Suđenje mu podiglo cenu: Džoni Dep potpisao milionski ugovor

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 08:01

Suđenje mu podiglo cenu: Džoni Dep potpisao milionski ugovor

Džoni Dep potpisao je ugovor sa francuskom modnom kućom Dior u vrednosti od rekordnih 20 miliona dolara za reklamiranje parfema za muškarce. Dep, zvezda filmova Pirati sa Kariba, navodno je potpisao najvredniji ugovor za reklamiranje muških parfema ikada.

Izvor američkog časopisa Variety potvrdio je da je Dior zaključio trogodišnji ugovor sa Depom, a procenjuje se da je vrednost 20 miliona dolara. Poznati glumac lice je Diorovog parfema Sauvage otkako se pojavio na tržištu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2015. godine.

Šef Diorove matične kompanije LVMH, Bernard, upravo je sliku Džonija Depa istakao kao jedan od glavnih razloga zašto je Sauvage postigao značajan uspeh.

Tokom kontroverzne pravne borbe protiv njegove bivše supruge Amber Heard, Disney i Warner Bros. su prekinuli dugogodišnju saradnju sa glumcem. Međutim, LVMH je nastavio saradnju sa njim, a reklame i oglasi za popularni muški parfem su se i dalje pojavljivali tokom sudskog postupka, koji je javnost sa velikim interesom pratila.

Dep je uspešno tužio Heard zbog klevete jer se u novinama Washington Post 2018. opisala kao "javnu osobu koja je slika porodičnog nasilja". Iako Heard nije direktno spomenula Depovo ime u tekstu, ranije ga je optužila za nasilje u porodici. Dep je u tužbi naveo da su ga njene optužbe koštale desetine miliona dolara zbog izgubljenih poslovnih prilika.

Porota u američkoj saveznoj državi Virdžinija je odlučila da Dep ima pravo na odštetu koja iznosi 10 miliona dolara. Dva miliona dolara dodeljena su Amber u protivtužbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.