Sud odlučio – Ed Širan nije kopirao klasik Marvina Geja: Neću da budem kasica prasica VIDEO

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 07:58

Sud odlučio – Ed Širan nije kopirao klasik Marvina Geja: "Neću da budem kasica prasica" VIDEO

Poznati muzičar Ed Širan optužen je da je plagirao tekst pesme za svoju baladu "Thinking Out Loud". Kako prenose mediji, tužbu je pokrenuo jedan od saradnika muzičara Marvina Geja i koautora teksta "Let's Get It On", a optužba je izvorno podignuta 2017. godine.

U tužbi se navodi da su Širan i njegova koautorka Ejmi kopirali uzlazni niz od četiri akorda i njegov ritam. Širan je na sudu izjavio da su on i koautorka u pisanju pesme bili nadahnuti ljubavlju između njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bake i deke.

Porota je odlučila da vlasnici prava na "Let‘s Get It On“ nisu uspeli da dokažu da su Širan, njegova koautorka, kao i njegova diskografska kuća Warner Music Group i Sony Music Publishing prekršili njihova autorska prava.

Širan je posle odluke rekao da je "veoma zadovoljan“ zbog pobede u tom slučaju "bez temelja“.

"Ja sam samo tip sa gitarom koji voli da piše muziku u kojoj kojoj ljudi uživaju. Nisam i neću dopustiti da budem kasica prasica", dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.