Stručnjak za govor tela: Hari i Megan su se sudržavali

Izvor: B92, 09.Mar.2021, 22:31

Stručnjak za govor tela: "Hari i Megan su se sudržavali"

Stručnjak za govor tela Peti Vud izjavila je da se Megan Markl tokom intervjua koji su ona i princ Hari dali Opri Vinfri, uprkos teškim priznanjima, ipak suzdržavala.

Ona je za časopis Meri Kler objasnila da se u očima Markl videla mešavina emocija, da je bila zamišljena, skretala pogled.

"Postoji deo nje koji se smeši dok se priseća, ali ima i suza. Postoje stvari koje su joj drage, poput venčanja. Neki događaji je teraju na plač. Dakle, radi se o složenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skupu emocija. Ona pokušava da ih obuzda", rekla je Vud.

Prema njenim rečima, Markl je na početku intervjua pokušala da se zaštiti od predrasuda publike tako što je prekrstila noge na zaštitnički način i držala ruke u krilu, što je, ocenila je ona, "štiti od napada na njen identitet i ženstvenost".

Vud je procenila i da je njen govor tela, kada je govorila s ljubavlju o kraljici, otkrio nešto složenije.

"Na samom početku intervjua Opra spominje kraljicu, a Megan je pokazala složene, negativne vokalne i gestikulacijske znakove o njoj. Promrmljala je. Kada je rekla da je kraljica bila jedna od prvih osoba koje je upoznala, spustila je pogled i napravila grimasu. Napravila je pokret jezikom. Ovo je idealan primer kako su neverbalni znakovi otkrili kako se ona zaista osećala", rekla je Vud.

Takođe, nastavila je Vud, u Meganinom opisu njenih borbi sa mentalnim zdravljem, govor tela je oslikavao ono što je ona pričala - pokušavala je da potisne sećanje na taj užasni period.

"Kada je zaplakala, bile su to prave suze", rekla je ona.

Govoreći o delu intervjuu u kome je Megan govorila o zabrinutosti palate za boju kože njenog sina Arčija, vud kaže da se njeno telo veoma promenilo i dodala da je za nju taj deo intervjua bio najstrašniji, jer je govor tela sugerisao da se zaista nalazi u stanju straha.

"Podešavala je stolicu, što je podsvesna želja da pobegnemo iz situacije. Izraz čistog straha se pojavio na njenom licu. To je bio trenutak kada je Opra pokušala da je nagovori da kaže ko je komentarisao boju Arčijeve kože. Bila je tako uplašena", kaže Vud.

Kada se radi o princu Hariju, Vud ocenjuje da je izgledao tužno jer nije mogao da zaštiti svoju porodicu, na šta ukazuje držanje njegovog tela koje je izgledalo klonulo.

Vud kaže i da je pored teških tema govor tela para pokazao njihovu ljubav i predanost jedno drugome tokom teških vremena.

"Analizirala sam stotine njihovih fotografija. Ona gleda svog supruga kad god on govori. Ako postoji mogućnost da se dodirnu, to će i uraditi. Ljudi se verovatno pitaju u kakvom je sada stanju njihova veza. Tu su jedno za drugo i podržavaju se. Navikli su da pronalaze utehu jedno u drugom", ocenila je Vud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.