Striptiz barovi ugrožavaju biblioteke

Izvor: B92, 01.Mar.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Striptiz barovi ugrožavaju biblioteke

Nedavno istraživanje pokazalo je da u Velikoj Britaniji ima sve više kazina i noćnih barova, a da se u isto vreme zatvaraju škole, pabovi i biblioteke.

U izveštaju, koji je sproveo ”Domesday Book”, navodi se da je od 1997. godine sve manje biblioteka, javnih bazena i škola dok se broj stritpiz barova, kazina i noćnih klubova umnožava impresivnom brzinom.

Ako je 1997. bilo svega 24 striptiz bara, danas ih u zemlji ima preko 300, što je povećanje od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1150 odsto.

Reagujući na ovaj izveštaj, torijevci su izjavili da ovaj trend samo potvrđuje nesposobnost laburista da sačuvaju ključne javne službe.

Oni ističu da su pojedine institucije, kao što su škole, ali i pabovi, popularna tradicionalna svratišta Britanaca, od velikog su značaja za društvo i da će njihov nestanak svakako izazvati negativne posledice.

Za druge, pak, one manje konzervativne, ove promene ukazuju na evoluciju društevnih ponašanja i običaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.