Što je muzika jača, pijemo više

Izvor: B92, 04.Avg.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Što je muzika jača, pijemo više

Što su decibeli muzike u barovima veći, gosti piju više alkohola, pokazali su rezultati istraživanja kojim je rukovodio francuski naučnik Nikola Gegen s Univerziteta južne Bretanje.

Istraživanje se sastojalo u upoređivanju konzumiranja alkohola u dva bara tokom tri subotnje večeri, uz istovremeno merenje jačine zvuka muzike, preneli su francuski mediji.

Tokom istraživanja praćeno je ponašanje 40 nasumice izabranih ljudi starosti od 18 do 25 godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Rezultati su pokazali da što se povećavaju decibeli‚ klijenti više piju.

Autori istraživanja imaju dva objašnjenja za tu pojavu - ili muzika svojim ritmom podstiče konzumente da piju alkohol, ili to čini onemogućavajući konverzaciju među njima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Naučnici dokazali: Što je muzika u barovima glasnija, gosti više piju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2008

PARIZ - Što su decibeli muzike u barovima veći, klijentela pije više alkohola, pokazali su rezultati istraživanja kojim je rukovodio francuski naučnik Nikola Gegen s Univerziteta južne Bretanje...Istraživanje se sastojalo u upoređivanju konzumiranja alkohola u dva bara tokom tri subotnje veceri,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.