Stil dama izražene individualnosti

Izvor: Politika, 20.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stil dama izražene individualnosti

Poput svetskih modnih dizajnera, koji tokom leta predstavljaju zimske kolekcije, Marija Sinđelić ovih dana završava svoju novu liniju kaputa po kojima je već skrenula pažnju domaće javnosti na nedeljama mode koje se tradicionalno održavaju u Beogradu. Ove godine, pored kaputa, kreatorka će domaćoj publici predstaviti i druge odevne predmete, poput haljina i sakoa.

– Modeli koje ja osmišljavam namenjeni su ženama izražene individualnosti, koje svojim stilom prevazilaze parametre >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << klasične modne konfekcije – ističe Marija Sinđelić i dodaje da snaga karaktera osobe uvek bira odgovarajuću formu izraza.

Na prošlogodišnjem fešn viku prikazala je 36 modela, specifičnog kroja i originalnog dizajna. Zbog visokog kvaliteta izrade predstavljenih odevnih predmeta, neki modni poznavaoci smatrali su da je Marija Sinđelić prilično zakoračila u svet visoke mode. Pre dva meseca vratila se iz Majamija gde je prisustvovala najvažnijoj modnoj smotri.

– Pogledala sam revije svih svetskih modnih dizajnera koji su se predstavili na ovoj prestižnoj modnoj manifestaciji. Čelnim ljudima iz organizacije prikazala sam svoje modele i na bazi procene kvaliteta dobila dozvolu da sledeće godine i sama učestvujem – kaže Marija Sinđelić i dodaje da je dobijanje takvog odobrenja značajno ne samo za nju lično, već i za našu zemlju koju će predstavljati.

Veoma zapažena u modelima Marije Sinđelić širom svetskih metropola bila je i Alison Endrjus, kćerka princeze Katarine Karađorđević, kao i veliki broj drugih domaćih javnih ličnosti.

Objašnjavajući zašto su kaputi njena prva dizajnerska ljubav, Marija Sinđelić naglašava da je reč o odevnom predmetu složene konstrukcijske forme, koja pruža mogućnost kombinovanja različitih materijala i boja.

Da iver ne pada daleko od klade, te da je Marija "morala" da krene porodičnim stopama (baka krojačica a mama i tata tekstilci), potvrđuje činjenica da je posle neuspešnog pohađanja Filozofskog fakulteta, isprve upisala Visoku školu za dizajn i tekstilno inženjerstvo, koju je završila u roku. Pre diplomiranja svoje modele predstavila je na Beogradskoj nedelji mode, na kojoj redovno učestvuje.

Kakvo modno iznenađenje priprema za jesen, uskoro ćemo imati priliku da vidimo.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.